ЗТУ Іван Зінченко: «Готові хоч зараз ринути в бій на Всесвітніх іграх»

Лічені дні залишилися до старту кікбоксерського турніру на Всесвітніх іграх 2022 року. 13 і 14 липня у рингу зійдуться найкращі кікбоксери світу в розділі К-1. Серед них – п’ять представників України.

Це Дарина Іванова (52 кг), Аліна Мартинюк (60 кг) Орфан Сананзаде (63,5 кг), Віталій Дубіна (75 кг) і Роман Щербатюк (+91 кг).

Honored Coach of Ukraine Ivan Zinchenko: We’re ready to rush into battle at the World Games

Очільник тренерського штабу підготовки до ВІ-2022, Заслужений тренер України Іван Зінченко розповів, як виводять наших спортсменів на пік форми:

«У тренерській діяльності часом кажуть, що краще недотренуватися, аніж перетренуватися. Тоді спортсмени під час змагань ще більше розкриються, вийдуть так би мовити на пік своєї форми.

Важливо, щоб вони емоційно хотіли вийти у ринг і показувати все, на що вони здатні, демонструвати всі свої можливості. Тренування зараз мають такий характер, що більше акцентуємо увагу на роботі координації, над швидкісними якостями, над техніко-тактичною підготовкою. Все це закладає певну можливість для розвитку форми, яка має повністю розкритися в ринзі.

Наразі ми працюємо з п’ятьма різними особистостями. Тому одна з головних задач тренерського штабу підвести кожного з них до якнайкращої форми. Такий підхід характерний українській школі кікбоксингу.

Як я раніше розповідав, тренувальний процес побудований так, щоб хлопці й дівчата не мали надмірного психологічного навантаження. Ми намагалися створити такі умови, начебто вони вдома готуються до змагань. Тому що підготовчий шлях був дуже довгий.

Якщо так подивитися, то за останніх майже два з половиною місяці вони осягнули піврічний період звичайних тренувань. За цей час ми стали з кожним зі спортсменів єдиним організмом. Я відчуваю їх, вони розуміють мене. От так разом ми готуємося.

Читайте також: Розминка перед вирішальним двобоєм: українські ліцензіати ВІ-2022 на КС в Угорщині

Через війну в Україні спочатку було важко їх налаштувати на тренування. Затим потрібно було довести всіх до відповідних бойових кондицій. А потім з цих бойових кондицій треба було вивести на пік форми. На сьогодні я бачу, що по всіх показниках, нам це вдалося. А вже як буде на Всесвітніх іграх – відомо тільки Всевишньому.

Всі готові до змагань. Вже чекають на них з нетерпінням. Ми саме отримали костюми, і хлопці з дівчатами вже готові хоч зараз вдягнути форму і ринути в бій на Всесвітніх іграх».

Додамо, до складу тренерського штабу також входять Заслужені тренери України Юрій Зубов та Віталій Лі.

Підготовка українських кікбоксерів відбувалася в Польщі.

The World Games 2022 відбуваються з 7 по 17 липня в Бірмінґемі, штаб Алабама (США).

Олександра Кузнєцова, пресслужба Національної федерації кікбоксингу України WAKO