Кікбоксинг WAKO – олімпійський вид спорту

20 липня 2021 року на 138-й сесії Міжнародного олімпійського комітету (МОК) в японському Токіо кікбоксинг WAKO одноголосно визнали олімпійським видом спорту.

«Це насправді історичний день. Кікбоксинг – видовищний вид спорту, який прикрасить Олімпійський турнір. Ми всі доклали зусиль, аби ця мрія справдилася. На мою думку, для нас це унікальна можливість й потужний поштовх для подальшої роботи. Але також і відповідальність дотримуватися головних олімпійських настанов про справедливий та чистий спорт.З радістю дивлюся у прийдешнє і чекаю на можливість вболівати за українських кікбоксерів на Олімпіаді», – з усмішкою прокоментувала президент НФКУ Ольга Павленко.

Президент Всесвітньої асоціації кікбоксерських організацій (WAKO) Рой Бейкер, який був присутній на заході віртуально, після голосування висловив подяку президенту МОК Томасу Баху і членам МОК за підтримку в прагненні WAKO долучитися до олімпійської спортивної родини.

Пан Бейкер у своїй промові також відзначив внесок у досягненні омріяного попередніх президентів ВАКО, виконкому ВАКО та національних федерацій.

«Скажу, що завтра ми продовжимо розвиватися і прагнути до нових більших і кращих цілей. Це станеться лише за підтримки наших федерацій-членів та континентальних комітетів та їхніх президентів. Те, що ми зробили сьогодні, недостатньо для завтрашнього дня, ми повинні постійно розвиватися і дослухатися до потреба наших спортсменів та офіційних осіб. Це запорука нашого успіху. Але сьогодні я святкую разом із усіма членами родини WAKO», – додав наприкінці Рой Бейкер.

Нагадаємо, 30 листопада 2018 року WAKO була тимчасово визнано МОК. А 10 червня 2021 року Виконавчий комітет МОК рекомендував WAKO до отримання статусу “повного визнання”.

Окрім кікбоксингу WAKO, офіційне визнання від МОК отримали таїландський бокс Муей-тай, самбо, лакрос, айсшток та чирлідинг.

Пресслужба Національної федерації кікбоксингу України WAKO